Preview Mode Links will not work in preview mode

Sterk Leiderschap podcast

Met de Sterk Leiderschap podcast bouwt Heleen Siebert samen met jou aan leiderschap door het eerlijke gesprek (in teams) te faciliteren.

Gedurende de episodes ontwikkelt Heleen mindset, skills en gedrag van leidinggevenden en team members. Concreet, confronterend en met compassie.

De rode draad: Persoonlijk verantwoordelijkheid gaat over jou en mij!

Oct 31, 2022

Competente mensen zijn in een groep soms helemaal niet zo effectief, professioneel en volwassen als je zou mogen verwachten. Het werken in teams doet iets met ons waardoor we ons soms verliezen in gedoe.


Oct 24, 2022

Door je niet uit te spreken en het scherpe gesprek niet aan te gaan, creëer je onveiligheid. We verwarren vaak spannend met onveiligheid. Stevig leiderschap faciliteert het ongemak om te komen tot veiligheid.


Oct 17, 2022

Jouw rol als leidinggevende kun je vergelijken met de boer: je hebt rekening te houden met de seizoen om te kunnen zaaien en oogsten, maar je hebt ook het juiste gereedschap nodig om op barre velden te kunnen werken. 


Oct 10, 2022

Wij als mensen zijn onbewust en ongewild altijd aan het scannen of het veilig is in een groep. Dus of ik er bij hoor, erkend en gezien wordt, niemand mij buitensluit. Het vraagt om bewuste investering in erkenning en waardering.


Oct 3, 2022

Te laat komen vind jij mogelijk persoonlijk niet erg, maar functioneel is dat ineffectief. Je geeft een bericht af wat belemmerend is. Ontdek de aanname die onder jouw niet functionele gedrag ligt.