Preview Mode Links will not work in preview mode

Sterk Leiderschap podcast

Met de Sterk Leiderschap podcast bouwt Heleen Siebert samen met jou aan leiderschap door het eerlijke gesprek (in teams) te faciliteren.

Gedurende de episodes ontwikkelt Heleen mindset, skills en gedrag van leidinggevenden en team members. Concreet, confronterend en met compassie.

De rode draad: Persoonlijk verantwoordelijkheid gaat over jou en mij!

Apr 29, 2019

We geven elkaar niet gauw complimenten. Vinden wat goed gaat, al gauw heel normaal. Terwijl successen vieren zo’n enorme kracht heeft en mensen motiveert om dat gewenste gedrag nog veel meer te vertonen.


Apr 22, 2019

Sommige mensen hebben nog nooit gedoken. Ik raad het je aan, want het is een fantastische ervaring. En dat geldt ook voor het onder de waterlijn duiken van je eigen ijsberg.

Wie ben jij eigenlijk en wat speelt er onzichtbaar mee in wat je doet.


Apr 15, 2019

Insights Discovery geeft jou aan de hand van kleuren inzicht in je eigen gedragsvoorkeur en waarom die soms zo anders is dan die van een ander.

En ook wat de impact kan zijn van jouw kleur op een slechte dag en waar jouw collega’s dan last van hebben.


Apr 8, 2019

Het grootste probleem in teams is misschien wel dat collega’s uitgaan van aannames en interpretaties. Ze denken te weten wat de bedoeling is van de ander, waarom die iets doet of zegt, En vullen van alles in waardoor het gedoe steeds groter wordt.

Maar je hebt geen zicht op de intentie en de impact van de ander. Daar...


Apr 1, 2019

Als er een conflict is en je gaat dat uitspreken, blijken er vaak allerlei misverstanden, interpretaties en aannames mee te spelen.
Je denkt dat je weet waarom iemand iets zegt of doet en de ander meent te weten wat jouw bedoeling is. 
 
De simpele vraag naar het ‘waarom’ van iemands gedrag en het teruggeven van...