Preview Mode Links will not work in preview mode

Sterk Leiderschap podcast

Met de Sterk Leiderschap podcast bouwt Heleen Siebert samen met jou aan leiderschap door het eerlijke gesprek (in teams) te faciliteren.

Gedurende de episodes ontwikkelt Heleen mindset, skills en gedrag van leidinggevenden en team members. Concreet, confronterend en met compassie.

De rode draad: Persoonlijk verantwoordelijkheid gaat over jou en mij!

May 30, 2022

Jouw overtuiging over leren en ontwikkelen is bepalend voor de uitdagingen die je wel of niet aangaat. Dit is niet alleen van invloed op je eigen groei, maar ook op wat je verwacht van je medewerkers en in hoeverre je hen helpt te verbeteren.


May 23, 2022

Ik gaf een training in een team waar de hoogste leider geen zin in had. Alle wijsheid uit het team bleef onder water omdat er geen ruimte gevoeld werd om het kritische gesprek met elkaar te voeren.


May 16, 2022

Feedback is nooit een cadeautje en doet altijd pijn. We voelen het persoonlijk en daardoor is het lastig om het functioneel te maken. Door de emotie te herkennen en te onderzoeken welke waarde hieronder zit, kun je daarna overwegen welke reactie functioneler is t.b.v. het samenwerken.


May 9, 2022

Wie we zijn kun je veranderen op diverse lagen. De buitenste ring is het meest beïnvloedbaar door de situatie en daarbij ook het makkelijkst aan te passen en te veranderen. Je binnenste ringen van zien en persoonlijkheid staat meer vast en zijn - net als je overtuigingen - minder veranderbaar.


May 2, 2022

Ik vind het model van Offman over kernkwaliteiten een mooi hulpmiddel om zowel de kracht als de ontwikkelpunten van een persoon bespreekbaar te maken. Als je uitzoomt en naar je team als geheel kijkt, welke kernkwaliteit en uitdaging hebben zij dan?