Preview Mode Links will not work in preview mode

Sterk Leiderschap podcast

Met de Sterk Leiderschap podcast bouwt Heleen Siebert samen met jou aan leiderschap door het eerlijke gesprek (in teams) te faciliteren.

Gedurende de episodes ontwikkelt Heleen mindset, skills en gedrag van leidinggevenden en team members. Concreet, confronterend en met compassie.

De rode draad: Persoonlijk verantwoordelijkheid gaat over jou en mij!

Sep 26, 2022

Teamleider zijn is echt topsport. En vraagt van alles van jou en je omgeving. Als het niet lukt, is de verleiding groot om de organisatie of een aantal mensen de schuld te geven. Als zij nu maar beter zouden functioneren, zou ik ook succesvol zijn. 


Sep 19, 2022

Misschien kun je aan al je individuele medewerkers hun werk gewoon delegeren en is coachen voldoende. Maar dat wil niet zeggen dat dit de juiste leiderschapsstijl is voor het team als geheel. In de samenwerking hebben ze mogelijk instructie en begeleiding van jou nodig - hoe slim ze ieder ook zijn. 


Sep 12, 2022

Trots zijn op jezelf, pronken met wat er goed gaat, complimenten en successen vieren - in Amerika wordt dat groots tentoongesteld. Overigens geldt dat ook voor de waardering van fouten en falen. Dat toont dat je veerkrachtig en flexibel bent. Enne… sorry zeggen is een vaardigheid. 


Sep 5, 2022

Als jij een duidelijke mening hebt, kun je veel invloed uitoefenen in je team. Tegelijkertijd beperkt dit je ook, omdat stelligheid vooral gaat over de ander overtuigen en minder over concreet, transparant en eerlijk het gesprek aan gaan.