Preview Mode Links will not work in preview mode

Sterk Leiderschap podcast

Met de Sterk Leiderschap podcast bouwt Heleen Siebert samen met jou aan leiderschap door het eerlijke gesprek (in teams) te faciliteren.

Gedurende de episodes ontwikkelt Heleen mindset, skills en gedrag van leidinggevenden en team members. Concreet, confronterend en met compassie.

De rode draad: Persoonlijk verantwoordelijkheid gaat over jou en mij!

Dec 30, 2019

Blijkbaar willen nog steeds veel mannen niet onder een vrouw werken. Het verbluft me echt dat dit nog zo’n issue is.

Persoonlijkheid is volgens mij veel belangrijker. En kunnen afstemmen op wat de situatie en omgeving van je vraagt.


Dec 23, 2019

Zeg jij er wat van?

Sterke teamleiders hebben het lef om onacceptabele uitspraken bespreekbaar te maken. Door duidelijk te zijn waar je zelf voor staat en tegelijkertijd het gesprek aan te gaan over waar een ander voor staat.


Dec 16, 2019

De hele dag doe je allerlei beloftes. Hoe trouw kom jij deze afspraken na? Met jezelf en met anderen? Je maakt afspraken met anderen en met jezelf. En dan… ben je er toch laks in. Zijn er allerlei smoezen. Kleine nalatigheden hebben een grote impact. Als je jezelf niet vertrouwen kan, hoe kunnen anderen jou dan...


Dec 9, 2019

Een werkvorm om met je team alle meningen in beelden over een onderwerp boven tafel te krijgen. Dit keer ging het over zelfsturing. Ruimte geven aan de diversiteit in opvattingen geeft een breder draagvlak, wijzere besluiten en erkenning voor elkaar. Er schuilt wijsheid in elke tegenstem.


Dec 2, 2019

Ben jij je bewust van alle goede dingen die je doet? Of ben je geneigd alle goede dingen weg te wuiven met die dingen waar je niet tevreden over bent? Als je een + verbindt met een - houd je een 0 over. Dan voel je je chronisch tekort schieten.

Je wilt dus twee aparte lijsten optellen.